Who is …
Lieven Roman ?

  • Instrument
    Saxofoon Alto
  • Likes

And this is what you need to know :

Reeds op zeer jeugdige leeftijd zette Lieven Roman zijn eerste stappen in de wereld van de muziek. Alles begon volgens de regels van de kunst met het volgen van notenleerlessen om zich daarna volledig uit te leven op de saxofoon, de drums en het melodisch slagwerk.

Na zijn studies te hebben afgerond aan de plaatselijke muziekacademie ging het richting conservatorium te Gent waar hij zich vervolmaakte in het beheersen van zijn geliefkoosde instrumenten, met in hoofdzaak de saxofoon. Daar leerde hij ook nieuwe muzikanten kennen wat op zijn beurt dan weer leidde tot het bewandelen van nieuwe muzikale paden.

Een boeiende, nieuwe wereld ging open. Hij leerde allerlei nieuwe muziekstijlen kennen & spelen waaronder ska, Reggae, jazz & hij voegde zich bij verschillende formaties waaronder de Va Fan Fahre. Een Gents collectief waarin hij altsax, tenorsax & klein percussie speelde.

Verder heeft Lieven nog lesgegeven aan de muziekacademie De Poel in Gent en geeft hij heden ten dage les aan de academie voor Podiumkunsten in Gent. Daarnaast is Lieven ook nog actief als freelancemuzikant bij verschillende groepen en dirigeert hij een small jazz Band.