Who is …
Peter Verdonck ?

And this is what you need to know :

Peter Verdonck begon zijn saxofoonstudie aan de Stedelijke Muziekacademie van Turnhout en vervolgde deze aan de muziekhumaniora van het Heilig-Graf-Instituut in Turnhout. Daarna trok hij richting Gent om er aan het conservatorium bij Willy Demey te studeren. In 2007 behaalde hij tevens het diploma Postgraduaat Concertsolist aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Hans De Jong. Verder volgde hij nog masterclasses bij Hans De Jong, Claude Delangle en Rasscher Saxophone Quartet.

Peter is medeoprichter en saxofonist van Thelema Trio, een hedendaags kamermuziek ensemble dat focust op nieuwe muziek voor klarinetten, saxofoons en piano. Met dit trio realiseerde hij twee CD’s, waarvan de tweede werd uitgegeven door het Amerikaanse label Innova Recordings. Hij is oprichter, componist, en bassaxofonist van zijn eigen saxofoonsextet BLAFFF. Champ d’Action werkt regelmatig samen met Peter in hun hedendaagse en experimentele programma’s. Als saxofonist laat hij zich tevens graag inspireren door improvisatie en vrije muziek, wat dan weer leidde tot zijn toetreden bij de free jazz groep Aardbeefman, waarmee hij in de zomer van 2011 ook een eerste CD opnam. Verder was Peter verschillende jaren actief bij The Rhythm Junks. Deze groepen, ensembles en projecten brachten hem in zalen over heel België, maar ook in Nederland, Slovakije, Polen, Italië, Frankrijk, Duitsland, Peru, de USA, Japan en China. Zelf gaf hij masterclasses en workshops in o.a. Lima en Arequipa in Peru, en de University of Houston, de Oklahoma University en de University of Central Missouri, USA.

Als docent saxofoon en kamermuziek is Peter verbonden aan Dé Kunsthumniora Antwerpen, het Heilig Graf Instituut in Turnhout en de GAMW Zoltàn Kodàly in Wijnegem. Als componist creëert Peter vnl. kamermuziek voor diverse uiteenlopende bezettingen. Een aantal van zijn composities werden reeds op CD opgenomen door o.a. Thelema Trio, Ambrassband, Aardbeefman en Aranis.